Sidor

lördag 31 augusti 2013

Goodreads


Många av er har säkerligen hört talas om sajten Goodreads, en hemsida jag själv - liksom många andra - både använder mig av, samt uppskattar mycket. För er som inte har det, kan jag berätta att Goodreads är en hemsida och community, skapad i syfte att främja läsande samt  att hjälpa människor att dela och hitta böcker de håller av. Sidan har en mängd olika funktioner, och tillsammans med dina vänner kan du bland annat; dela med dig av dina tankar kring olika böcker, vara med i diverse omröstningar, leta upp citat, recensera, och delta i diskussioner. Goodreads finns även som app direkt i mobilen eller surfplattan, bra att ha när man är ute på språng.

Personligen är jag inte så insatt i allt vad Goodreads har att erbjuda - av det jag sett och lärt mig hittills är jag dock positivt inställd till, och förutom ett forum för böcker fungerar det även som en läsdagbok där du kan uppdatera din läsning. Ett absolut tips för er som älskar böcker och mer därtill!

fredag 30 augusti 2013

Böcker jag längtar efter just nu

Helgens bokbloggsjerka på Annikas blogg, lyder som följande: Vilken/vilka böcker längtar du efter just nu - en mycket relevant fråga, då jag faktiskt längtar efter en hel del böcker, både att få läsa och köpa.
Vanligtvis kliar det riktigt i fingrarna när jag går in i en bokhandel, och oftast är det nyheterna jag suktar efter mest - trots det händer det inte allt för ofta att jag köper med mig en bok hem, och många utav de böcker jag läser lånar jag istället på biblioteket. Frågan kan därför självklart tolkas olika, de böcker som står högst upp på min "vill ha", eller "att läsa"-lista är dock dessa;

Francesca, en utav förlaget xPublishings senaste utgivningar, och den fantastiska och hyllade författarinnan Melina Marchettas andra bok att bli översatt till svenska.
Rekviem, den avslutande boken i Lauren Olivers dystopiska trilogi Delirium, en serie jag gillar otroligt mycket och som jag starkt rekommenderar!
Den femte vågen, vilken jag nämnt tidigare i det här inlägget, och som jag fortfarande (!) inte läst. Nyckeln, som utkommer i november, är också den en bok jag längtar efter att läsa, samt Låt vargarna komma av författarinnan Carol Rifka Brant - en utav höstens mest omtalade nyheter.
Slutligen verkar även Gilla Böckers höstutgivning högst intressant, med nyheter från författare som Jonathan Trooper, Lisa Bjärbo och Johanna Nilsson, samt Jenny Jägerfeld - fyra riktigt bra författare, varav tre är från Sverige. För mer information om böckerna de skrivit, klicka här.

torsdag 29 augusti 2013

Boktjuven och Vampire Academy trailerna!





Som jag skrev om i det här inlägget håller både Vampire Academy-serien, samt Boktjuven på att filmatiseras just nu, och äntligen finns trailerna ute!
Filmerna har premiär i januari och februari nästkommande år, och trots att de båda böckerna går under två helt olika genrer - Young Adult och Paranormal Romance (Vampire Academy), samt historia och mer allmän skönlitteratur för vuxna/unga vuxna (Boktjuven) - är de likväl riktigt bra, och rekommenderas starkt. Mina egna förväntningar på filmerna är höga, och visst är det lätt att bli besviken när en bok du gillar inte alls blir som du tänkt dig på film, dock verkar trailerna riktigt lovande och jag väntar ivrigt på att de ska ha premiär! 

onsdag 28 augusti 2013

Tematrio - Sommarens läsning

Jag fann,via bloggen Bokugglan, ett inlägg på Lyrans Noblesser angående sommarens läsning, där man ska summera och berätta om tre bra böcker man läst i sommar,  i en slags tematrio. Här är mitt svar!


The Hunger Games +eng: Hunger Games-trilogin tillhör mina absoluta favoritböcker, och trots att jag läst hela serien tidigare tycks jag aldrig tröttna på att läsa om de. Så i somras bestämde jag mig för att förnya minnet igen, om än på engelska istället för svenska - och förvånande nog var det som att läsa böckerna för första gången på nytt. Att rekommendera!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann: Är en otroligt humoristisk och skickligt skriven bok, som bjuder på många fniss och skratt. Handlingen tar sin början i nutid, då hundraåriga Allan Karlsson bestämmer sig för att kliva ur fönstret på ålderdomshemmet, och därmed försvinna från sitt födelsedagskalas. Händelsen väcker mycket uppmärksamhet, och snart är Allan ute på flykt, undan både poliser och förargade människor. En mycket rolig bok, med en härlig blandning av humor, värme och historia.

Extremly loud and incredibly close +eng: Liksom The Hunger Games, har Extremely loud and incredibly close blivit något utav en av mina favoritböcker, och den berättelse som skildras har fångat mig totalt.
Handligen cirklar kring nioåriga Oskar Schell, en mycket ung och speciell pojke som något år efter sin fars död i World Trade Center-attacken, ger sig ut på gatorna i New York för att leta rätt på låset till den mystiska nyckel hans pappa lämnat efter sig. En fantastisk bok om saknad och hopp, men även om hur det är att vara ensam, och att lära sig att lita på nytt.
Boken har filmatiserats och finns ute med Thomas Horn, Tom Hanks och Sandra Bullock i huvudrollerna!

fredag 23 augusti 2013

Besvärjelser och beskydd

Tillvaron för Cecilia är tillsynes bekymmerslös, på vardagarna jobbar hon som bibliotekarie, och kvällarna spenderas allt som oftast ute tillsammans med de tre kavaljerer hon uppvaktar. Blåögt ser hon många gånger på människorna i sin omgivning som tämligen utbytbara, och trots att hon faktiskt inte har varken några riktiga vänner eller någon att prata med, rör det henne inte i ryggen. Undantaget ligger dock hos mormor - hon som tog hand om Cecilia när ingen annan gjorde det och som alltid funnits hos henne, tills nu.
För vad gör man när ens mormor plötsligt försvunnit, och istället bytts ut mot en vätte vid namn Masti Toivonen? Vad gör man när hela ens värld rasar, och samtidigt vänds upp och ner? Utan förvarning dras Cecilia in i en dimension hon tidigare aldrig kunnat ana existerade, och snart får hon lära sig både det ena och det andra om feer, demoner och vitterfolk. Ett äventyr som visar sig bjuda på många överraskningar, och där den största finns inom henne själv.

Bevärjelser och beskydd är en humoristisk och lätt själv-ironisk roman, som med ett naturligt språk öppnar dörrarna till en värld fylld av magiska väsen och oanade äventyr.
När jag först hörde talas om boken tyckte jag att den verkade riktigt intressant, inte allra minst för att författarinnan är från Sverige, och för att Mix Förlag tidigare gett ut böcker i Cross-over genren som jag gillat.
Trots mina förväntningar levde boken dock inte riktigt upp till dem - förvisso var den underhållande, och jag skulle inte dra mig för att rekommendera den - men den innehöll något mer chick-lit än vad som vanligtvis faller mig i smaken, och lever inte riktigt upp till genren Urban Fantasy, den klassning boken fått på mitt bibliotek.
Likväl var, och är, Besvärjelser och beskydd en roande och härlig roman med ett lätt språk, och Maria Friedner har gjort ett bra jobb med sin debutroman - utmärkt för er som gillar fantasy och romantik!

Tips: Klicka här för att läsa om hur Maria Friedner fick idén kring Besvärjelser och beskydd, samt hur boken blev till!

torsdag 22 augusti 2013

City of bones-premiär imorgon!


Imorgon - den 23 augusti - har The mortal instruments: City of bones premiär här i Sverige, och trots att jag sett trailern ett flertal gånger sedan den släpptes kan det ju knappast skada att göra det en gång till.
Filmen, som bygger på Cassandra Clares serie med samma namn utspelar sig i New York, och i huvudrollerna syns Lily Collins och Jamie Campell Bower, två riktigt duktiga skådespelare!Att döma av trailern ser det mycket lovande ut, och jag ser både längtar och ser fram emot att få se filmen - oavsett om det blir på bio eller inte! 

onsdag 21 augusti 2013

De tio bästa...


Varje tisdag håller bokbloggen The Broke and Bookish i något de kallar "Top ten tuesday" - en idé liknande bokbloggsjerkan, om än med den skillnaden att man istället för att svara på en fråga, ska lista "De tio bästa" utav någonting. Idag är det förvisso onsdag, men svara kan jag ju göra likväl, och veckans uppmaning lyder såhär; List the top ten books set at the beach or near the sea.

Förstaplatsen går till till Sommaren jag blev vacker-trilogin av Jenny Han, en serie jag både gillat och fortfarande gillar oerhört mycket - perfekta att läsa på just sommaren, men självklart även resterande delar av året.
Inte långt efter hamnar Om en kärlekssång av Michelle Magorian, och Sarah Dessens böcker Mycket mer än så samt Mitt perfekta liv. Där Om en kärlekssång är en vacker och sällsam roman med en handling som tar sin början under Andra världskriget, toppar Dessens böcker listan på relativt lättlästa om än minnesvärda böcker att ha med sig till stranden.
Vidare kommer boken Sista sommaren (med dig) av Ann Brashares, samt likaså Systrar i jeans-böckerna, några som även de finns med på listan, och sist men inte minst En världsomsegling under havet skriven av Jules Verne - något som kanske inte riktigt är adekvat med tanke på att den faktiskt utspelar sig just under havet och inte vid havet - samt Dear John av Nicholas Sparks.

tisdag 20 augusti 2013

The NOVL


På alla hjärtans dag lanserades NOVL av bokförlaget Little, Brown Books for young readers, en hemsida och tumblr ämnad att dela med sig av och sprida nyheter och liknande om Young Adult-litteratur.
Tidigare har förlaget publicerat ungdomsböcker av författare såsom Kristin och P.C Cast, Stephenie Meyer och Margaret Stohl för att nämna några - romaner och serier som slagit igenom stort och sålts många gånger om, samt översatts till bland annat svenska.

NOVL bjuder på allt ifrån gästinlägg skrivna av författare, boktrailers, videoklipp på kommande böcker och filmer, till spellistor inspirerade eller komponerade av böcker och författare - något som blir lite utav tjusningen och det roliga med hemsidan.
Manifestet lyder som följande till vänster, och visst känner jag igen mig och håller med om det allra mesta som står skrivet - böcker kan, bland mycket annat, verkligen vara livsomvälvande.
Slutligen är NOVL en härlig hemsida där man får ta del av behind the scenes-material i alla dess former, liksom redaktörernas och författarnas egna besatthet av både ungdomsböcker och litteratur i allmänhet!

måndag 19 augusti 2013

Divergent + Insurgent

När Divergent utkom på engelska år 2011 blev den en succé direkt, och böckerna såldes på löpande band. Inte för inte översattes boken till ett flertal olika språk, därav svenska, och liksom många andra fastnade jag helt när jag i våras bestämde mig för att läsa den.

Boken utspelar sig i ett dystopiskt och framtida Chicago, där samhället är indelat i fem olika falanger; De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda.
En utvald dag under sitt sextonde levnadsår, måste ungdomarna i de olika falangerna de fötts in i ta ställning till och välja vilken falang de vill tillhöra - och för Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar hos De osjälviska, där hon aldrig tyckt sig passa in, eller att välja det hon innerst inne är.
Valet hon gör förändrar allting, och snart finner hon sig slåss för sin framtid och sitt liv i initieringsfasen hos De tappra - där endast de tio bästa får stanna kvar i falangen, och de övriga stöts ut till ett liv på gatan.

I juli utkom uppföljare, Insurgent, på svenska, en bok jag ivrigt väntar på att läsa. Serien är ett definitivt måste, och tillhör en utav mina personliga favoriter - den 21 
mars nästa år (2014) har även filmen premiär, något jag  riktigt ser fram emot, missa dock inte att läsa boken först!                  

lördag 17 augusti 2013

Klichéer - vad tycker vi om de egentligen?


Med anledning av Annikas fråga på bokbloggsjerkan - Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga klichéerna? - tänkte jag ta upp just ämnet klichéer, för vad tycker vi egentligen om de?

För att förtydliga frågan en aning, kan jag börja berätta att en kliché ursprungligen kommer från franskans clicher, och betyder att "avbilda", eller "avbilda i en formbar massa". 
I språket är en kliché ett uttryck för när något använts så mycket att det slitits ut, och ordens innebörd i viss mån förlorat sin betydelse. Vidare har de en liknande betydelse i böcker och filmer, med den skillnaden att uttrycket bytts mot en handling eller händelse. 

Mitt svar är helt beroende av om frågan betonar klichéer som i nötta och slitna uttryck, eller klichéer som i ständigt upprepade handlingar och händelser.
Gäller förstnämnda har jag faktiskt inget rakt svar, vanligtvis fäster jag ingen större uppmärksamhet vid språkliga klichéer i böcker över huvud taget, utan i sådant fall mer på författarens språk som en helhet. Faktum är också att trots att klichéer kan vara uttröttande, hjälper de ofta (både omedvetet och inte) språket att få flyt - och används de i passande situationer samt med variation kan dessa både stödja och lyfta en text.
Menas med klichéer dock ständigt upprepade handlingar och händelser, är dessa något jag ofta ser annorlunda på. Självklart beror det även här på omständigheterna och hur författaren skriver som en helhet, men klyschiga handlingar retar mig vanligen mer än språkliga. 
Slutligen kan jag inte på rakt på sak säga att det finns någon författare som kommer undan med att skriva klichéer, varken språkligt och bildligt. Hur jag uppfattar en bok eller text beror allt som allt, som sagt, oftast på helheten, såsom variation, val av uttryck, med mera. Vad tycker och tänker ni om helgens fråga, samt klichéer?

fredag 16 augusti 2013

40 dagar till Bokmässan 2013

Idag är det 40 dagar kvar tills Bokmässan drar igång igen i Göteborg, och åtskilliga väntar ivrigt på att få åka dit, på många sätt och plan är ju detta ett utav årets största bokevent!
Årets tema är Rumänien, och många seminarier kommer att cirkla kring samt handla om just Rumänien och dylika ämnen. Detta är dock självklart inte det ända som händer, och ett stort antal författare - många mer eller mindre kända - kommer att både prata och bli intervjuade. Till detta finns även ett flertal Bloggambassadörer som kommer att finnas på plats och hålla i olika saker under de tre dagar, fredag till söndag, som Bokmässan pågår (fyra inräknat torsdag).

Personligen har jag inte riktigt fått grepp om jag ska åka dit eller inte, eventuellt kommer jag att besöka Bokmässan en dag med skolan - något som vore riktigt kul då jag inte varit där på flera år. I övrigt är jag självklart sugen på att stanna över helgen, det finns en hel rad med seminarier och event jag skulle vilja gå på, inte allra minst "Bokbloggarminglet" som ni kan läsa mer om i bilden till höger. Oavsett ska det som sagt bli kul att få komma dit, om så bara över en dag!

torsdag 15 augusti 2013

Bokmärkeshjärta

Jag vet inte hur mycket ni använder bokmärken och dylikt, alla har ju olika metoder för att minnas var de senast slutade i boken - och där vissa bara lägger ifrån sig det de läst eller viker sidan, lägger andra en papperslapp eller något liknande. Hur eller hur är jag själv en ihärdig användare av bokmärken i alla dess former, och jag har ett oändligt antal bestående av allt ifrån vykort och små post-its, till riktiga bokmärken i pappers, plast, och metall-format. En metod som
funkar för mig, och många andra också, skulle jag tro.
På bilden till höger ser ni hur man kan fixa ett eget bokmärkeshjärta, något jag försökt mig på och jag blev riktigt nöjd över resultatet (nedan). En kul idé och ett fint sätt att hålla koll på var man är!

tisdag 13 augusti 2013

Böcker till film år 2013


Halva året har förvisso gått, men detta betyder likväl inte att det är slut på bra böcker som blir till film, och här är fem utav de.
Redan nu i augusti har både Percy Jackson: Sea of Monsters, uppföljaren till filmen och boken Percy Jackson och kampen om åskviggen - samt The Mortal Instruments: City of Bones, en film baserad på succéboken med samma namn, premiär. Jag är riktigt sugen på att se båda två på bio, dock misstänker jag att det förmodligen bara kommer bli en... trailerna hittar ni hur som helst här och här.
Den 20 november går efterlängtade Hunger Games: Catching fire upp på biodukarna, med Francis Lawrence i regi, en film jag definitivt kommer att se. Slutligen kommer även andra delen av Hobbiten på bio den 11 december, och denna gång med titeln The desolution of Smaug (Smaugs ödemark) - samt Hundråringen som klev ut genom fönstret och försvann, vilken har premiär på juldagen. Kort sagt fem riktigt bra filmer att se fram emot det kommande halv-året!

Notis: Nu finns sidan "Böcker till film" i flikraden under headern, med en sammanställd lista över de mest aktuella kommande filmerna för 2013/2014 och framåt! 

måndag 12 augusti 2013

Paris, chérie - så där säger folk alltså

Vardagen i Stockholm är för sjuttonåriga Alva enbart besvärlig och trist, inte bara för att gymnasiet hon går på är grått och betong-aktigt, utan också för att det hemma väntar en alkoholiserad pappa och en mamma som inte alltid är närvarande. Så en dag när Alva sitter på tunnelbanan, kommer en kvinna fram och hävdar att hon borde bli modell och räcker henne ett visitkort - plötsligt blir världen lite ljusare, och hon bestämmer sig snabbt för att byta allt vad Sverige heter mot en sommar i Paris.

Storstaden visar sig, föga förvånande, bjuda på oväntade överraskingar och snart får Alva lära sig att kärlek och vänskap kan vara både nervkittlande och förödande, inte allra minst när hon träffar på Sebastien och Olga.
För en stund tycks allt perfekt och idylliskt, men efter inte allt för lång tid i mode-världen börjar Alva inse att bakom glamouren gömmer sig ofta något djupare och mörkare, och att man för att ta sig någonstans ibland måste välja.

Det är en konst att lyckas blanda in humor med allvar, de allra mest triviala ämnen med kärlek och vänskap, och yta med identitet. En brokig blandning ämnen, kan tyckas - men faktum är att vävs dessa ämnen ihop på rätt sätt så fungerar det utmärkt, för trots fåfängan och rivaliteten som nämns är Paris, chérie mycket mer än så.
Finstilt skildrar boken en berättelse om ungdom och förälskelse, storstaden och om att växa - men även om hur man ibland kan vilja vara både hemma och borta, och hur världen faktiskt inte alltid ser ut som man tänkt sig. En härlig sommarbok jag rekommenderar!

söndag 11 augusti 2013

Historieätarna


I vintras sändes ett program på SVT1 kallat Historieätarna i sex olika delar. Kanske har du hört talas om det, eller rent av tittat på det - för er som inte har det hade jag dock tänkt berätta lite om programmet.

Historieätarna är, vilket framgår av namnet, ett program om både tid och mat, och genom avsnitten får man följa Erik Haag och Lotta Lundgren på deras resa genom den svenska mathistorien. 
Serien sändes för första gången sent i november förra året och introducerade programmet, vilket går ut på att Erik och Lotta för varje avsnitt, under en vecka ska leva och äta som de olika människorna gjorde under exempelvis Stormaktstiden eller 70-talet. Själv följde jag programmet lite halvt om halvt, med andra ord såg jag alla avsnitt, men inte i ordningsföljd. Trots det gillade jag både serien och idén - mat och historia är två saker som intresserar mig och kombinationen är förvisso unik, men fungerar bra likväl. Säsong ett gick i repris igen i somras, missade ni den finns dock alla avsnitten på SVT's hemsida, och snart kommer ytterligare en säsong, något jag ser fram emot!

lördag 10 augusti 2013

Vad läser jag just nu?


Nu är jag åter hemma igen efter en vecka som bortrest, och detta betyder att strömmen av inlägg kommer att återgå till det vanliga.
Idag tänkte jag svara på bokbloggsjerkans fråga, vilken denna helg lyder såhär; Vad läser du just nu?

Just nu råkar jag vara i läget mellan att ha avslutat en bok och att börja på en ny, dock har jag både tänkt och lite smått börjat läsa boken Det sista vi har är våra kroppar av Bob Hansson - så denna får bli svaret på frågan. Omslagstexten beskriver i kort som följer:

"En israelisk militär. En svensk fredsaktivist. En konflikt som inte verkar ha någon lösning och ett förhållande som går mot sitt obevekliga crescendo.
Det är grundförutsättningarna i det ödesdrama som utspelas mitt i en av vår tids mest förödande konflikter. Och i detta utkämpar Maria och Isra en egen kamp om kärleken. En kärlek som i likhet med alla andra tvingas söka sina egna svar."

måndag 5 augusti 2013

Filmrecension av Känn ingen sorg


Handlingen tar sin början i ett sent Göteborg där vi får följa Pål, vars högsta dröm är att få hålla på med musik, genom försommar-natten tillsammans med barndomsvännerna Lena och Johnny. De är unga och fria, obekymrade och till synes omedvetna om omvärlden där de lever livet på gatorna i storstaden - tills Pål en dag träffar på vackra Eva, vars dröm, liksom Påls är att få hålla på med musik. Något som inte vore ett problem, om det inte var för tvångstankarna som i de allra mest avgörande situationer altid lyckas få Pål ur spår. Snart tillförs dock ett djupare allvar i filmen, och handlingen tar oanade vändningar när viktigare saker plötsligt står på spel.

"Jag växte upp med musiken", så börjar en utav meningarna till Känn ingen sorg, och redan tidigt i filmen står det klart att det är just musiken som spelar den centrala rollen i handlingen, samt i huvudkaraktären Påls liv. Kanske inte jätte oväntat när både titeln och handlingen är baserad på Håkan Hellströms musik och album. Filmen gick upp på bio den 19 juli, och har skådespelaren Adam Lundgren i huvudrollen som Pål.

Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig när jag satte mig ner i biosalongen, själv brukar jag inte lyssna på Håkans musik, men jag hade hört och läst mycket gott om filmen från andra som sett den - och med bakgrund av detta måste jag säga att filmen var oväntat bra.
Precis som jag nämnde tidigare tycks handlingen relativt obekymrad i början, men ju längre filmen fortskrider desto mer djupnar allvaret. I bakgrunden tar handlingen upp sådant som identitet och styrka, men även om att vara ung och dum och att vilja ha - med andra ord helt olika ämnen, men som med hjälp av fina nyanser vävts ihop till en helhet.
Trots det finns det undertoner av mörker i filmen, och droger spelar in  för att bidra med saker att inte tala om. Liksom det kan jag inte heller undgå att märka att alkohol faktiskt verkar finnas med i stort och smått i de allra flesta scener i början av filmen, och jag undrar: är det nödvändigt för att göra en bra film? Någon måtta måste, och borde det finnas.

Slutligen vill jag poängtera och säga att Känn ingen sorg när det kommer till kritan var en riktigt bra film, som bjöd på både skratt och gråt och slog mina förväntningar många gånger om. Faktum är att det är en utav de bättre svenska filmer jag sett. Kanske måste man dö några gånger innan man kan leva.

söndag 4 augusti 2013

På min att läsa-lista

Listan på böcker som jag vill läsa är lång, och uppdateras ständigt eftersom tiden går, när jag hittar eller hör talas om nya böcker.
Vanligtvis skriver jag även upp alla böcker att läsa i en enda anteckning på mobilen, och håller på så sätt koll på om jag ska leta upp böckerna på biblioteket, när de utkommer eller liknande. Lite rörigt kan det allt bli, men likväl har jag hittat en system som funkar för mig!

För tillfället är det dessa böcker som väntar på att bli lästa. Förvisso står det en del böcker i bokhyllan också, men listan kortas sällan ner utan fylls hela tiden på - något jag faktiskt finner tillfredsställande, då är jag garanterad att alltid ha något att läsa. Hur gör ni?

lördag 3 augusti 2013

The Hunger Games: Catching Fire - Official Trailer


Och så är den äntligen här, The Hunger Games: Catching Fire trailern vi alla väntat på!
I mars förra året gick The Hunger Games, med Gary Ross som regissör, upp på dukarna och blev en storslagen succé direkt. Det bestämdes snabbt att ytterligare filmer skulle göras på de två återstående böckerna i trilogin, men filmningen av Catching Fire blev uppskjuten då Gary valde att avgå, och istället ersattes av Francis Lawrence som ska regissera de tre kommande filmerna (Catching Fire samt Mockingjay Del ett och två). Den 20 november har Catching Fire premiär  i Sverige, två dagar innan Hollywoods, och att döma av trailern måste jag säga att det ser riktigt lovande ut! 

torsdag 1 augusti 2013

Månadens läsning: Juli

Antal lästa böcker: 9 st: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Dead Poets Society +eng, Scarlet, Vampire Academy: Andens kraft, Vampire Academy: Yttersta Offret, Anne Franks dagbok, Jag går dit du går, The Mortal Instruments: Stad av skuggor, Extremely Loud and Incredibly Close +eng.

Bästa Bok: Av det jag läst i juli (och av de böcker jag inte läst om), måste jag säga att Extremely Loud and Incredibly Close är min favorit.
Handlingen cirklar kring nioåriga Oskar Schell, en mycket ung och speciell pojke som något år efter sin fars död i World Trade Center-attacken ger sig ut på gatorna i New York för att leta rätt på låset till den mystiska nyckel hans pappa lämnat efter sig. En fantastisk bok om saknad och hopp, om att vara ensam men också om att lära sig att lita på nytt.
Boken har filmatiserats och finns ute med Thomas Horn, Tom Hanks och Sandra Bullock i huvudrollerna.

Svenska böcker: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Böcker lästa på engelska: Dead Poets society och Extremly Loud and Incredibly Close.

Läsa i Augusti: Paris Chérie, Ibland bara måste man, Två eller tre saker jag glömde berätta för dig, Berättelsen om Pi och Francesca, bland många andra.