Sidor

lördag 15 mars 2014

Om att samla och väggar med böcker

Frågan till helgens bokbloggsjerka, lyder; Do readers have to be collectors, det vill säga, måste man samla på böcker bara för att man läser?

Nej, läsare är inte alls nödvändigtvis samlare - och trots att jag inte köper på långa vägar lika mycket böcker som jag skulle kunna, behöver även jag rensa ut bokhyllorna emellanåt. Hur eller hur, tror jag inte att ovanligt att just läsare faktiskt samlar på sig en hel del böcker, och personligen älskar jag att ha mina favoritverk ståendes i hyllan för att kunna läsa om de, eller bara bläddra i de. Drömmen är vidare att ha en hel vägg fylld med böcker, liksom i Boktjuven när Liesel besöker Ilsa och hennes bibliotek.
I övrigt är dock sistnämnda en riktig bra plats att ge sig hän åt böcker, om man inte har plats för alla hemma, och personligen är jag ofta på biblioteket!   
  Bokasken till vänster skulle, även den, vara fin att ha i bokhyllan eller bredvid, liksom också den här!

12 kommentarer:

 1. jag har inte plats för tavlor för mina bokhyllor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, så kan det gå! Böcker är ju dock nästan som tavlor ;)

   Radera
 2. Ja, skulle man samla på alla böcker skulle man nog få köpa nya väggar till slut också :) jag skulle så gärna vilja ha ett bibliotek. Vi har pratat om att bygga om hallen till det en dag men nu får böckerna mest bo i kassar, så, låna och byta är nog grejen än så länge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är sant - skulle dock också vilja ha ett helt bibliotek, men precis som du säger får låna/byta böcker fungera tillsvidare! :)

   Radera
 3. En hel vägg med böcker låter underbart! Eller ett helt rum. Det är min dröm. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har ett rum fullt med böcker, men inte ens det räcker nu längre. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt hur som helst - tänk att ha för mycket böcker, vilket icke-problem egentligen!

   Radera
 5. Jag är definitivt en samlare, det är nästan en besatthet. Men det behöver en inte vara, det är ju mer ekonomiskt att låna på bibliotek eller sälja böckerna vidare, och väldigt trevligt att skänka sina böcker till andra...

  SvaraRadera
 6. Skulle kunna tänka mig att ha ett läsrum med bara böcker i framtiden :) Är dålig på att göra mig av med eller låna på bibliotek, så det byggs ju på en del här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst verkar det alldeles underbart! :)

   Radera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!