Sidor

söndag 26 oktober 2014

Vad läser jag just nu?

Efter några veckors frånvaro här på bloggen är jag nu tillbaka, permanent eller inte och på obestämd tid, MEN - härligt att skriva igen! Ute är hösten i full gång, liksom livet i allmänhet, och jag uppskattar till fullo detta fantastiska med höstlov.
Tänkte denna söndag till ära hänga på Annikas bokbloggsjerka, och helgens fråga är; vilken bok/vilka böcker håller du på att läsa just nu?


Jag vet inte hur bekant (eller obekant) detta är för er - det vill säga, hur mycket jag pratat om det här på bloggen - men jag både gillar och brukar läsa flera böcker på samma gång, och nu är inget undantag. För tillfället håller jag på med Saknad av Karin Alvetegen, The butterfly tattoo av Philip Pullman och Sophies historia av Jojo Moyes. 

Saknad är en kriminalroman som nominerats och belönats med ett flertal priser, såsom Glasnyckeln, Polonipriset och Bästa svenska kriminalroman. Vi läser boken på svenskan i skolan, och trots att jag inte hunnit så långt än verkar den riktigt bra. Kul med genrebyte också, jag läser väldigt sällan kriminalare och/eller deckare! 
The butterfly tattoo, skriven av författaren bakom Guldkompassen, läser vi också i skolan om än på engelskan. Boken är relativt kort, och jag har inte läst så mycket i den heller, men den verkar spännande den också.
Sophies historia har jag velat läsa länge, både för att jag hört mycket gott om den och boken varit aktuell på många topplistor, men också för att det är Jojo Moyes - författarinnan till Livet efter dig - som har skrivit den. Har hunnit en bit in i boken och den är riktigt bra. Älskar att den utspelar sig både under första världskriget och i nutid!

 Vad läser ni just nu? 

14 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av dessa böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är riktigt bra allihopa, så kan varmt rekommendera de!

   Radera
 2. Jag läser oftast också flera böcker på en gång. Så man kan välja bok lite beroende på vad man är sugen på liksom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis! Det är ju inte alltid man är sugen på att läsa samma bok hela tiden :)

   Radera
 3. Jag ska nog läsa mer av Jojo Moyes när jag fåtr tillfälle, nu har jag bara läst "Livet efter dig".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet efter dig är ju en riktig fin och härlig bok - har läst ut Sophies historia nu och kan varmt rekommendera den!

   Radera
 4. Det är så väldigt enkelt att läsa många böcker samtidigt, inte nödvändigtvis för att jag gillar att alternera mellan böckerna, men för att det alltid är så lockande att påbörja en nu bok. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Och så härligt att kunna växla mellan många olika bokvärldar!

   Radera
 5. Jag läser också flera böcker på samma gång, min läsning baseras mycket på känslor och dagsform så då måste jag ha flera på gång. Jag har läst Sophies historia och gillade den väldigt mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så kan det vara för mig också - humör och känslor styr mitt läsande ganska ofta! Visst är den bra, gillade den riktigt mycket!

   Radera
 6. Saknad gillade jag när jag läste den!

  SvaraRadera
 7. Jag läser just nu 'love letters to the dead' av Ava Dellaira :)

  SvaraRadera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!