Sidor

fredag 17 april 2015

Enkät: Läser just nu

Jag hittade den här "just nu"-enkäten hos Tova på Bokugglan, som i sin tur hittade den hos Enligt O. Nåväl, trevlig var den i alla fall, och jag tänkte att därför att jag kunde göra den och samtidigt passa på att uppdatera lite om vad jag läser just nu - det var ju trots allt ett tag sedan jag skrev här. Så, just nu ser det ut såhär:

Vid sängen: Läser jag för tillfället The Great Gatsby på engelska, och Odinsbarn. Har egentligen på tok för många böcker igång just nu, men det är de här två jag faktiskt läser i.

I soffan: Sitter jag med datorn i knät och tittar, både exalterat och något (hrm, väldigt) fixerat, på den senaste säsongen av Game of Thrones. Finns inte ord för hur bra den serien är. Grym, helt enkelt!


På jobbet/i skolan: Skolan är ju praktiskt taget mitt heltidsjobb, och där läser jag just nu boken Angela's Ashes av Frank McCourt (Ängeln på sjunde trappsteget heter den på svenska!). Har inte hunnit så långt i den ännu, och den ska vara utläst om mindre än 2 veckor, så borde verkligen komma igång med den snart.

Utmaningsbok: Hm, jadu. Att läsa The Great Gatsby på engelska är definitivt en utmaning, och Angela's Ashes likaså. Förstnämnda för det komplexa, om än oerhört vackra språket, och Angela's Ashes för att främst handlingen, men också språket, är ganska tungt.

Bokcirkelbok: Vi ska läsa The Ocean at the End of the Lane till nästa bokklubbsträff. Har dock inte börjat än (!), så borde verkligen ta tag i det också snart!

På läsplattan: Jag har ingen läsplatta, så på den fronten är det ganska tomt.

Borde börja med: Allt! Känns det som. Har en hel hög med böcker som väntar, men borde - som sagt - främst börja med Angela's Ashes och The Ocean at the End of the Lane. I övrigt skulle det inte skada att läsa några av mina hyllvärmare.

Längtar efter att få läsa: Längtar efter att få fortsätta läsa Odinsbarn, och Why We Broke Up. Har läst ungefär en tredjedel av sistnämnda och den är riktigt riktigt bra, så det ser jag fram emot! Längtar dock mest efter att komma ur min lässvacka, och att få tid att verkligen läsa alla de där böckerna som väntar! 


Senast köpta bok: Är The Great Gatsby. Köpte boken när jag och mamma var i Stockholm för några veckor sedan, inne på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan. Jag hade varken varit där eller hört talas om den förut, trots att det tydligen är en av Sveriges största bokhandlar, så det var riktigt kul att få se den! Gick omkring och plockade på mig en hel hög med böcker jag ville köpa, både klassiker och ungdomsböcker, men fick lägga ifrån mig många av de och "bara" köpa två istället; The Great Gatsby, som sagt, och Emma av Jane Austen.

Skulle vilja köpa: Ett halvt bibliotek! Har så otroligt många böcker jag vill köpa, och bland dessa; A picture of Dorian Grey, To Kill a Mockingbird, ett flertal Hemingway och Fitzergald-böcker, Anna and the French Kiss-trilogin, The Unbecoming of Mara Dyer-trilogin, The Red Queen, med flera. 


4 kommentarer:

 1. Det känns som om du har en hel del böcker på gång! :) Jag har nominerat dig här: http://inutienbok.blogg.se/2015/april/liebster-award-3.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, precis, det kan man verkligen säga - lite för många för att kunna hinna med alla, nästan ;) Och stort tack för nomineringen!

   Radera
 2. Wihoo du är tillbaka! :)
  Håller med om att GoT är såå grymt bra, funderar på att se de två kommande (läckta) avsnitten, men ska försöka härda ut... om det går!

  Jag har nominerat dig i en award! http://countlessbooks.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html
  Gör den om du känner för det :) Kraam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wohoo! Ja, äntligen!
   Visst är den, så otroligt bra. Har också två avsnitt kvar att se, men ska försöka härda ut jag med ;) Stort tack för nomineringen!

   Radera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!