Sidor

söndag 13 april 2014

På tal om bokhyllorPå tal om det jag skrev i förra inlägget, alltså de böcker jag har i bokhyllan som står och väntar på att bli lästa, lyder veckans bokbloggsjerka som följer; Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Vilka böcker jag har lust att läsa beror mycket på mitt humör, och mestadels försöker jag välja/väljer jag böcker efter känsla. Emellanåt kan det dock tyckas som att böckerna i bokhyllan hamnar i skymundan för de nya böcker jag lånar hem på bibblan, och istället bara står och samlar damm. Ibland kommer dock perioder då jag knappt läser alls (vilket brukar bli väldigt tråkigt i slutändan), och under dessa tider hamnar jag istället ofta framför bra filmer eller serier. Bästa sättet för att råda bot på dålig läsinspiration, är för mig dock att leta reda på favoritboken, eller en riktigt lovande bokserie - ny som gammal - och bara läsa. 

5 kommentarer:

 1. Om jag hade kunnat så skulle jag ha läst alla olästa böcker, som finns i hyllan, med en gång. Jag köpte ju dem för att jag ville läsa dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju sant! På något sätt gillar jag dock att ha några olästa favoriter att vänta på en i bokhyllan, så att man kan läsa de när man verkligen har lust :)

   Radera
 2. Mitt läsande styrs också mycket av humör och känsla.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar att hypa mina hyllvärmare för att hitta läsgnistan! :D Men ibland hjälper inte det, så då läser jag först när jag känner för det...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, det brukar jag också göra - men precis som du säger finner man lättast tillbaka till läslusten om man läser det man känner för! :)

   Radera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!