Sidor

lördag 19 oktober 2013

Författare att beundra


Helgens fråga till bokbloggsjerkan lyder; Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva? 

För att begränsa mig till några författare jag beundrar, och vilkas sätt att skriva har öppnat dörrarna till nya världar, säger jag:

Melina Marchetta, för sin fantastiska Jellicoe Road - som förvisso är den enda bok jag läst av henne hittills, men likväl direkt fann sig inom mig. Marcus Zusak, för Boktjuven och det unika perspektiv från vilken boken berättas.
Taherah Mafi för de underbara böckerna och novellerna i Rör mig inte-serien, samt Jandy Nelson för boken Himlen börjar här, en bok jag aldrig tycks tröttna på.

Vad ovanstående böcker och författare har gemensamt, är att de alla fyra på ett eller annat sätt har gett och tillfört mig något - en inblick och ny synvinkel på sätt att leva, eller som oftast bara riktigt litteratur som får en att vilja ha mer.

8 kommentarer:

 1. Har läst Boktjuven, men de andra känner jag inte till - ännu.

  SvaraRadera
 2. Intressanta val. Jag har läst, och tyckt om, böcker av de första tre. Blev dock aldrig lika förtjust i Marchetta som så många tycks vara. Biltjuven däremot är rent bokgodis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är ju olika - och ovanstående författare är bara ett urval, egentligen skulle jag nog kunnat skriva om minst dubbelt så många! :)

   Radera
 3. Boktjuven tog mig med storm, kan man nog säga :)

  SvaraRadera
 4. Javisst ja, Marcus Zusak kunde jag ju ha haft med.

  SvaraRadera
 5. Bra författare ska verkligen kunna beröra.

  SvaraRadera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!