Sidor

lördag 7 december 2013

Karaktärer jag vill träffa IRL


Lördag i december och ute har snön precis lagt sig, samt en bokbloggsjerka som lyder; Vilken karaktär skulle du helst vilja möte IRl, och varför?

Lyckligtvis får man lista mer än en karaktär, något som behövs då det finns ett oändligt antal karaktärer som skulle vara intressanta att träffa - hur eller hur har även jag mina favoriter, och här är de sju jag helst skulle vilja möta i verkliga livet. (Lite lustigt dock att jag nästan enbart nämner manliga karaktärer...)

Matthew Crawley från Downton Abbey, för sin fantastiska personlighet; smart, vänlig, otroligt omtänksam, ödmjuk om än trots det bestämd och framåt - en favorit redan från seriens allra början! 

Peeta Mellark, också han för sin personlighet (jag tror att ni förstår vad jag menar) vilken liknar Matthews på ett flertal plan. 

Dumbledore för att han helt enkelt är Dumbledore, att föreställa sig Harry Potter-serien utan honom går inte, och att få träffa honom i verkligheten vore både kul och intressant.

Paul i Torka aldrig tårar utan handskar-serien, för sin charm och humor, självständighet och vilja - för att han förgyller avsnitten och får en att gråta med ett leende på läpparna.

Snape, liksom Dumbledore för att han utgör en så stor del av HP-serien, och för att det skulle vara intressant att få lära känna honom djupare, samt att få höra om hans uppväxt och kärlek till Lily - något som förmodligen skulle ge en djupare inblick i varför han gjorde och gör de val, vilka berättas om i böckerna. 

Heathcliff och Cathy från Wuthering Heights, eftersom de utgör alltet till en utav mina absoluta favoritböcker, och för att få dyka in i Emily Brontës värld från ett nytt perspektiv. 

10 kommentarer:

 1. Det blir nog Snipe om jag får välja men nu blev jag nog mer påverkad av det filmiska än det litterära.
  Älskar Alan Rickmans träiga och sarkastiska stil.
  Lägger in en länk från filmen Love Actually där han är fantastisk. Han skall julhandla ett halsband till sin älskarinna medan hans fru befinner sig på en annan avdelning på varuhuset.
  http://www.youtube.com/watch?v=cfNzZre-sIU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så - den Snape jag syftar på är mer film än bok-karaktären, och vilket härligt klipp, har inte sett Love Actually men ska ta och göra det!

   Radera
 2. Flera jag kan tänka mig träffa där med :)

  SvaraRadera
 3. En hel del här som jag med skulle vilja träffa.

  SvaraRadera
 4. Säger som KajsaLisa, Alan Rickman är nog en stor anledning till att jag gillar Snape så mycket som jag gör :)

  SvaraRadera
 5. Jag visste att jag skulle komma på en massa andra karaktärer nu när jag ser mig omkring!

  Klippet som KajsaLisa länkar till är fantastiskt - men det är faktiskt hela filmen. Jag trodde nog att det skulle vara en halvdålig romantisk komedi när jag såg den första gången, men även om den är vansinnigt rolig så är den inte banal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man gör ju det - ska ta och se filmen så snart jag kan, den verkar riktigt charmig och rolig! :)

   Radera
 6. Kan följa med dig ich träffa dessa karaktärer, många intressant att inleda samtal med!

  SvaraRadera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!