Sidor

lördag 15 februari 2014

Slav under böckerna

Veckans fråga på bokbloggsjerkan är mycket intressant, och lyder; Skriv om för- och nackdelar med att vara slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.

Jag har varit "slav under böckerna" sedan många år tillbaka, och jag tror att läsningen och böckerna har format mig i många bemärkelser, och därmed innehar sin beskärda del av den jag är idag.
Att läsa är för mig en självklarhet, och böcker har öppnat dörrarna till så många nya världar - med de har jag fått resa och lära känna nya karaktärer, upptäcka miljöer jag aldrig tidigare vistats i.
Utöver ovanstående, är böcker avkoppling, det är stunderna då jag får sitta ensam och leva mig in i en helt annan värld, och skulle böckerna tas ifrån mig vet jag faktiskt inte vad jag skulle göra.

Vidare kan jag, personligen, inte finna några nackdelar med att läsa, bortsett från den press som infinner sig emellanåt, när antalet "måste-läsa" böcker blir lite för stort. Att ta sig tid att läsa, däremot, är inget jag tänker på - det faller sig naturligt, och är en given del av min vardag. Bästa tipset för att faktiskt prioritera böcker, är dock att stänga av datorn och mobilen och sätta sig med en riktigt bra bok istället, liksom att på kvällarna (när man faktiskt har tid) slå sig ned i soffan och bara läsa.

4 kommentarer:

  1. Helt rätt, man måste ta sig tid att läsa och prioritera framför andra, onödiga, saker :)

    SvaraRadera
  2. Böcker öppnar verkligen helt nya världar!

    SvaraRadera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!