Sidor

måndag 14 juli 2014

Bookhaul #1

I helgen har jag köpt hem 4 nya böcker - långt många fler än jag brukar köpa på en och samma gång, vanligtvis blir det bara en eller två. 
Fyra av böckerna köpte jag med ett presentkort jag fick när jag slutade skolan. Från början hade jag letat upp ett par andra böcker jag ville köpa, men de fanns inte inne, så det slutade med att jag valde Gone girl, The magician king, A hundred pieces of me och Anna Karenina.

 Jag hade någon tanke med att jag skulle köpa en klassiker, en bok på engelska, en bok i en genre jag sällan läser och en vanlig fiktion-bok - bara för att variera läsningen lite. Resultatet blev, som sagt;


Gone girl - en vuxen deckare/thriller. Vanligtvis är jag inte jättemycket för den genren, men den verkar riktigt spännande och har toppat listorna världen över, som exempelvis US Bestseller, så varför inte pröva något nytt? 


The magician king är uppföljaren till boken Magikerna, som även den blivit riktigt populär. 
Jag läste ut Magikerna för omkring en vecka sedan, och tyckte om den mycket - så nu hoppas jag att tvåan är minst lika bra. Omslaget är hur som helst fantastiskt! 


A hundred pieces of me är en bok i vanlig skönlitterär/fiktion-genre, och lutar liite mer åt chick-lit hållet. Boken beskrivs som en blandning av En dag och Livet efter dig - två underbara böcker - och har fått riktigt fin kritik, så förhoppningsvis slår den inte fel och visar sig vara en riktigt skön sommarbok. 


Sedan jag såg den senaste filmatiseringen av Anna Karenina, med Keira Knightley i huvudrollen som den framstående Anna, har jag varit fast. Den var så underbart fin, och jag föll riktigt för historien - därför ska det bli både intressant och spännande att läsa den riktiga boken.

Är mycket nöjd med alla böcker och ser riktigt fram emot att få läsa de.
Har ni hört talas om/läst någon utav de tidigare? Och vilken genre läser ni oftast?

2 kommentarer:

  1. Omslagen till The Magician King och A Hundred Pieces Of me är superfina! :)

    SvaraRadera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!