Sidor

söndag 24 augusti 2014

Min sommarläsning

Sommarlovet har kommit till sin ända, och med mig har jag såå många fina minnen och stunder. Det har verkligen varit två fantastiska månader, med fint väder, bra människor och - inte att förglömma - underbara böcker/läsupplevelser. 

Under sommarlovet läste jag totalt 23 böcker, varav 18 var faktiska böcker och 5 var noveller. Alla var riktigt bra, men ett par böcker stod ut och finns med i det här inlägget för en sammanställning av min sommarläsning! 


Bästa bok: Sommarens bästa bok var Second chance summer av Morgan Matson, författaren bakom boken Fyra dagar, Fyra nätter. Liksom jag nämnde var många utav böckerna jag läste riktigt bra - men det som fick Second chance summer att stå ut, var hur boken berörde och nådde ut på så många olika plan. En bok som kan läsas alla dagar om året, och som bjuder på både kärlek, humor och tårar. Rekommenderas starkt!

Two boys kissing av David Levithan tillhör också en utav de bästa böcker jag läst i sommar, men får istället titeln sommarens engelska bok. Jag hade hört mycket bra om boken innan jag bestämde mig för att läsa den, och den slog mina förväntningar många gånger om. För mer om boken, läs min recension HÄR

Sämsta bok: Var Love is a number av Lee Monroe. Boken hade potential och kunde varit riktigt bra - tyvärr var dock språket en aning taffligt och handlingen väldigt förutsägbar...


Mysigaste bok: Var To all the boys I’ve loved before av Jenny Han (älskar omslaget!), författaren bakom serien Sommaren jag blev vacker. Jag läste - och älskade - Sommaren jag blev vacker-trilogin för ett par år sedan, och när jag fick reda på att Han skrivit ytterligare en bok lånade jag hem den direkt. Till min stora glädje var den precis lika bra som jag väntat mig!

Strandläsning: Sarah Dessens böcker är perfekta att läsa på sommaren, och den senast översatta boken Allt och lite till likaså! Den bästa av Dessens böcker, med ett lätt språk och en intressant samt fängslande handling.

Snyftare: We were liars och Second chance summer är de två bästa böckerna jag läst i sommar. Och trots att jag gärna skulle ge We were liars titeln som bästa bok, hamnar den istället under snyftare - för det kan jag garantera att den är. En underbar bok som, åtminstone jag, fällde många tårar till! Mest spännande: Den här sommaren var Cress, den tredje boken i The lunar cronicles. När jag började läsa boken trodde jag att det var den avslutande delen i en trilogi - så gissa om jag blev förvånad när det istället visade sig att det ska komma en fjärde (och sista bok) i serien. Höjde spänningen gjorde det dock onekligen!

Mest överraskande/oväntat: Var Enders spel. Min bror läste boken när vi var utomlands och rekommenderade den till mig. Utan några som helst förväntningar började jag läsa den, och boken överraskade med en både spännande och intressant handling. Psykologi och Sci-Fi i ett - dessutom en mycket bra bok!

Övriga böcker jag läst i sommar finner ni nedan.

Vad har ni läst i sommar? Och vilka böcker skulle ni sätta in under varje rubrik?

2 kommentarer:

 1. Jag läser We Were Liars just nu, fast den svenska utgåvan.
  Hittils tycker jag den är rätt så bra, jag tror att Johnny är min favorit karaktär, han är ju så rolig.
  Men jag har inte kommit så långt in i boken, är ungefär halvvägs. (s.144/258)
  På svenska heter den Kanske är det allt du behöver veta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag gillar We were liars riktigt mycket, och Johnny är en av mina favoritkaraktärer också :)

   Radera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!