Sidor

torsdag 16 januari 2014

15 forgotten things found inside books

Jag hittade en länk till ett inlägg om "15 forgotten things found inside books", det vill säga - femton glömda saker funna inuti böcker - på bloggen Messy Nessy Chic. I inlägget beskrivs det hur det i en liten stad kallad Otega, i New York state finns en gammal bokhandel, vars ägare sedan länge samlat på de märkliga ting han funnit i gamla böcker. Vidare startade den nuvarande ägaren en blogg för fem år sedan där han skriver om de böcker han får in till bokhandeln, samt de saker han hittar i dem, och inlägget länkat ovan är alltså en sammanställd lista baserat på ägarens blogg. Här är några utav de saker som återfunnits i böcker;


En liten nyckel, förmodligen till ett hänglås, funnet i "The diplomacy of the American Revolution" av Samuel Flagg Bemis. Publicerad av the Indiana University Press år 1957.


Ett foto där det står (ungefär) "Winona Messer - I april, 1923 - Sweetheart" på baksidan. Funnet i boken "A Case of Sardines" av Charles Poole Cleaves", publicerad av The Pilgrim press år 1903.


Ett giftermåls bevis, daterat till den 18 oktober 1899. Funnet i "The Holy Bible", publicerad av Samuel T. Armstrong kring år 1850.


100 aktier/andelar av "Oil Land Company" i San Fransisco, Californien. Certifikatet är daterat till den 29 november 1901.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!