Sidor

onsdag 21 augusti 2013

De tio bästa...


Varje tisdag håller bokbloggen The Broke and Bookish i något de kallar "Top ten tuesday" - en idé liknande bokbloggsjerkan, om än med den skillnaden att man istället för att svara på en fråga, ska lista "De tio bästa" utav någonting. Idag är det förvisso onsdag, men svara kan jag ju göra likväl, och veckans uppmaning lyder såhär; List the top ten books set at the beach or near the sea.

Förstaplatsen går till till Sommaren jag blev vacker-trilogin av Jenny Han, en serie jag både gillat och fortfarande gillar oerhört mycket - perfekta att läsa på just sommaren, men självklart även resterande delar av året.
Inte långt efter hamnar Om en kärlekssång av Michelle Magorian, och Sarah Dessens böcker Mycket mer än så samt Mitt perfekta liv. Där Om en kärlekssång är en vacker och sällsam roman med en handling som tar sin början under Andra världskriget, toppar Dessens böcker listan på relativt lättlästa om än minnesvärda böcker att ha med sig till stranden.
Vidare kommer boken Sista sommaren (med dig) av Ann Brashares, samt likaså Systrar i jeans-böckerna, några som även de finns med på listan, och sist men inte minst En världsomsegling under havet skriven av Jules Verne - något som kanske inte riktigt är adekvat med tanke på att den faktiskt utspelar sig just under havet och inte vid havet - samt Dear John av Nicholas Sparks.

2 kommentarer:

  1. De jag kände igen var systrar i jeans och Jules Verne, och jag håller med om att de är bra "havs eller sjö"-böcker!

    SvaraRadera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!