Sidor

fredag 13 september 2013

Om jag skulle skriva en bok...?

Veckan har gått otroligt fort, och det är åter dags för helgens Bokbloggsjerka där frågan lyder som följer;

Om du skulle skriva en bok, skulle den i så fall utspela sig: I en stad? På landet? På en fiktiv plats? På havet? I framtiden? I det förflutna? I nuet? I Sverige eller utomlands? Annat?

Ett intresse jag underhåller regelbundet genom skolan, och att blogga - är att skriva, något jag gjort och uppskattat ända sedan jag var liten. Trots det har jag väl i nuläget inga direkta planer på att skriva en bok, men visst är det en dröm och tanke jag fantiserat kring, och gör även nu.
Många utav de böcker jag läser utspelar sig i framtiden, och dystopi-världen har fullkomligt exploderat sedan Hungerspelen först utkom. Med bakgrund av detta skulle det vara kul att skriva en bok i den stilen, på något sätt tycks det dock vara så att jag när jag skriver, ständigt återkommer till "nutiden". I stort har jag svårt att sätta fingret på var min berättelse skulle utspela sig, och likaså om jag vänder på frågan så att den riktar sig till mig som läsare, och alltså vad jag helst läser om.
Miljön i en bok är otroligt viktig, skriver författaren dock med ett nyanserat, rikt, och varierat språk samt med inlevelse, blir de flesta miljöer vanligtvis intressanta.

8 kommentarer:

 1. Precis så, om det görs bra så är nästan alla miljöer intressanta :)

  SvaraRadera
 2. Ja, en skicklig berättare kan få miljön att leva, nästan oavsett vilken miljö det är.

  SvaraRadera
 3. Att se sig själv som läsare kan vara ett bra perspektiv. Tror nog att du kommer att skriva en bok en dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tror det är nyttigt att vända på perspektiven ibland - och tack!

   Radera
 4. Ja böcker om framtiden är intressanta, betänk George Orwells bok.
  Mia

  SvaraRadera
 5. Jag har inte själv tänkt i dystopibanorna tidigare men ju mer jag läser om det destor intressantare blir det. Spännande.

  SvaraRadera
 6. Jag skulle nog få skriva om min egen hemtrakt för jag har inte alls tillräckligt med fantasi för att hitta på något eget. Men den bristen på fantasi gör ju att det inte blir någon bok heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man väl börjar skriva så brukar det komma av sig självt, att sedan skriva om något man tycker är intressant underlättar vanligtvis också! :)

   Radera

Är det något du undrar, vill du tipsa mig - eller kanske själv fråga om råd?
Känn dig fri och berättigad att fråga på, och så svarar jag i en kommentar på inlägget eller din egna blogg (länka)!